open-navfaktor-logo
search
Regionalna saradnja
Parlament ne radi, država bez budžeta a zastupnici putuju: Nikola Lovrinović i Lazar Prodanović u Ohridu
Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Lazar Prodanović učestvovat će na 18. konferenciji parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalјa učesnica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (COSAP), koja će danas biti održana u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija.
04.06.2022. u 09:17
get url
text

Organizator te konferenciji je Komisija za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije, a razgovarat će se, u dvije sesije, o regionalnoj saradnji s ekonomskog, političkog i evropskog aspekta kao i o iskustvima, perspektivama i prilikama pretpristupnog programa pomoći Evropske unije IPA 3.

Učesnike će, uime domaćina Konferencije, pozdraviti predsjednik Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talat Xhaferi i predsjedavajući Komisije za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Arber Ademi, koji će predsjedavati Konferencijom.

- Očekuje se da će, o svim aspektima i rezultatima saradnje u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), govoriti šef političkog odsjeka Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Amer Kapetanović. Na kraju 18. COSAP konferencije u Ohridu predviđeno je da učesnici usvoje i zajedničku izjavu - saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Parlamentarna skupština BiH, konkretno oba doma Skupštine, već mjesecima su govoto paralisani zbog opstrukcija pojedinih političkih stranaka, a država BiH nema ni usvojen budžet, što je prduslova za održavanje izbora u oktobru ove godine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.