open-navfaktor-logo
search
Zasjedao Kolegij
PDP: Osigurati funkcionisanje državnih institucija, SNSD-SDA-HDZ neka predlože rješenje
Кolegij PDP-a na današnjoj sjednici razmatrao je aktuelnu političku situaciju i tvrde da ostaju pri stavu da je uvjet za povratak u državne institucije - rješenje pitanja izmjena Кrivičnog zakona BiH koje su nametnute odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.
17.01.2022. u 15:44
get url
text

- PDP smatra da je potrebno osigurati normalno funkcionisanje institucija BiH, ali samo donošenjem izmjena Кrivičnog zakona prihvatljivog i za RS. PDP očekuje da vladajuća koalicija SNSD-SDA-HDZ, kao najodgovorniji za funkcionisanje institucija, prije svega predloži rješenje ovog pitanja – istaknuto je iz ove stranke.

Komentarisali su i stavove Milorada Dodika o ovom pitanju, a nakon nedavnog sastanka sa predsjednikom Srbije Akeksandrom Vučićem.

- Snishodljivo vraćanje Milorada Dodika i SNSD-a u institucije BiH bez razrješenja pitanja nametnute Inzkove odluke, bit će potpuni krah njihove avanturističke, neozbiljne, koruptivne, retrogradne politike, te pokazuje da je opozicija bila potpuno u pravu ukazujući na Dodikovo opasno, površno i neozbiljno djelovanje koje šteti Republici Srpskoj, kojoj je postao teret i opterećenje - saopćeno je iz PDP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.