open-navfaktor-logo
search
Prevarantska struktura
PDP uvjeren: Posebna sjednica NSRS-a bila paravan za povlačenje odluke o vraćanju nadležnosti
Potpredsjednici PDP-a Jelena Trivić i Igor Crnadak ocijenili su danas da je cijela jučerašnja posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj se raspravljalo o međunarodnoj političko-sigurnosnoj situaciji - položaju i ulozi RS-a, bila paravan kako bi se povukla odluka o vraćanju nadležnosti iz decembra prošle godine.
07.06.2022. u 14:59
get url
text

Zastupnici vladajuće većine u NSRS-u sinoć su na posebnoj sjednici usvojili više zaključaka u kojima se deklarativno protive uvođenju sankcija Rusiji i zahtijevaju da BiH u "rusko-ukrajinskom sukobu" zadrži neutralan stav, dok je posljednji zaključak bio da se za šest mjeseci prolongiraju zaključci NSRS-a iz 10. decembra prošle godine. NSRS je tada od Vlade RS-a zatražila da u roku od šest mjeseci predloži zakone o vraćanju nadležnosti sa državnog na nivo RS-a u oblasti Oružanih snaga, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća i indirektnih poreza.

- Cijela sjednica je bila paravan za zaključak koji govori o prolongiranju vraćanja nadležnosti za šest mjeseci - kazala je Trivić.

Crnadak je posebno kritikovao sinoćnje Dodikove završne riječi u kojima se ponovo obrušio na opoziciju.

- Da vam bude muka i da povratite. Jučerašnjim nastupom je još jednom pokazao da je primitivac, prostak, kabadahija, nedostojan da obavlja bilo kakvu javnu funkciju – rekao je Crnadak.

Poručio je da je Dodik "srozao ugled RS-a", a da su rezultati njegove politike "svađa sa cijelim svijetom, da od RS napravi mračnu rupu, zatvorenu sa svih strana gdje se za sve pita samo on".

- Kad je prevario narod oko vojske RS-a, onda je spreman da laže i petlja oko svega, ništa mu se ne može vjerovati. Sve dok ne provede zaključke od 10. decembra prošle godine, ništa mu ne treba vjerovati. U pitanju je prevarantska struktura koja se igra sa najosljetljivijim osjećajima naroda. Nikada nisu ni mislili to uraditi, sve je igra. Priča o vraćanju nadležnosti je smišljena da krene u predizbornoj godini, ali se pokazalo da se narod RS-a uopće nije primio na tu priču – dodao je Crnadak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.