open-navfaktor-logo
search
Jednoglasna odluka
PDP zvanično saopćio: Jelena Trivić kandidatkinja za predsjednicu RS-a
Jelena Trivić je kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske (RS) na predstojećim Općim izborima, potvrđeno je danas nakon sjednice Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP) u Banjoj Luci.  
28.12.2021. u 16:27
get url
text

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je odluka donesena jednoglasno, a da su o svemu obavijestili i SDS.

- Spremni smo da kroz razgovore usaglasimo konačnu odluku sa drugim opozicionim strankama i istaknutima pojedincima. Ona je posvećena i odgovorna osoba, već osam godina je doktor ekonomskih nauka i profesor na Ekonomskom fakultetu. Potpredsjednik je PDP-a i jedna od najaktivnijih poslanika. Časna je osoba i veliki patriota – rekao je Borenović.

On je naveo da je Jelena Trivić kandidat za "pobjednički izbor".

- Čeka nas u narednih 275 dana mnogo izazova, trnovitog puta ali i optimizma i vjere da se može i da će se promijeniti ovaj devijantni način ponašanja u politici – rekao je Borenović.

Dodao je da je siguran u pobjedu i pozvao sve koji "vole RS i koji hoće da žive u slobodnoj i jakoj RS", da pruže podršku Trivić, a naveo i da je učešće u ovoj odluci imao i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković. Podsjećamo, izbor unutar stranke za kandidaturu za jednu od pojedinačnih funkcija se vodio upravo između Trivić i Stanivuković.

- Donijeli smo važnu i tešku odluku. Optimističan sam, a među nama smo izabrali najbolju. Vjerujem u pobjedu – kazao je Stanivuković.

Trivić je kazala kako su kriminal i korupcija "izjeli i razorili" živote naroda i porodica u RS-u, a omogućila manjoj grupi ljudi da se enormno obogati, a većini trasirala put u siromaštvo ili odlazak iz RS-a.

- To su procesi koje ćemo zaustaviti. Korupcija je pošast protiv koje ću se boriti svaki dan svim svojim bićem i pobijedit ću - kazala je Trivić.

Poručila je da će cilj biti pravda, nezavisno sudstvo, rastuća privreda, stabilno zdravstvo, demografska obnova društva, da se imovina stečena kriminalom vrati narodu i drugo.

Poručila je da će njena kampanja biti "vedra i vesela", i "kampanja programa, a ne prljavštine".

- Igrat ću fer utakmicu i fer plejom ću da pobijedim – poručila je.

Kazala je i kako je spreman na smanjenje aktuelnog budžeta predsjednika RS-a, a nije precizirala koga, u slučaju pobjede, vidi kao mandatara entitetske Vlade.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.