open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade BPK
Penzionerima s minimalnom penzijom i starijim od 65 godina bez ikakvih primanja jednokratna novčana pomoć
Svi penzioneri koji primaju minimalnu penziju sa područja Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, kao i osobe starije od 65 godina koje nemaju nikakvih primanja, imaju priliku dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM.
17.06.2020. u 15:22
get url
text

 

U skladu sa Zakonom o ublažavanju negativnih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće BPK Goražde te odlukom Vlade BPK o postupku, kriterijima i načinu dodjele finansijskih sredstava predviđenih za saniranje posljedica pandemije, resorno kantonalno ministarstvo raspisalo je javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći.

- U ove svrhe planirano je oko 200.000 KM. Pravo mogu ostvariti svi penzioneri sa najnižom isplaćenom penzijom u FBiH u iznosu od 371 KM koji imaju prebivalište na području BPK Goražde. Uz prijavni obrazac dužni su dostaviti CIPS potvrdu, ček od penzije za maj ove godine i broj tekućeg računa s tim da će penzionerima koji penzije primaju putem pošte pomoć biti isplaćena putem jedinstvenog računa banke - pojasnio je ministar za socijalnu politiku BPK Goražde Eniz Halilović.   

Dodao je da se osobe koje imaju više od 65 godina i nemaju nikakvih primanja ne trebaju prijavljivati, a jednokratna pomoć u iznosu od 50 KM njima će biti isplaćena na osnovu spiska Centra za socijalni rad BPK Goražde.

Inače, prema podacima Udruženja penzionera na području BPK Goražde, 3.177 penzionera prima minimalnu penziju, što čini oko 57,2 posto od ukupnog broja penzionera

Rok za prijave penzionera sa minimalnom penzijom u resorno kantonalno ministarstvo je sedam dana.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.