open-navfaktor-logo
search
Na dan dženaze
Peštalić: Kad pomislimo da ne mogu gore, organizuju koncert pred crkvom s pjesmama koje daju inspiraciju za nove pokolje
Pred pravoslavnom crkvom u Srebrenici večeras je organiziran koncert, uprkos činjenici da je danas u Memorijalnom centru Potočari klanjana dženaza, da su ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida u Srebrenici i da se cijeli svijet prisjećao svirepih zločina koje su počinili pripadnici vojske i policije RS-a.
11.07.2023. u 22:08
get url
text

VEZANI TEKST - Na godišnjicu genocida nad Bošnjacima centrom Srebrenice odzvanja pjesma "Veseli se srpski rode"

Ovaj događaj osudio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir-ef. Peštalić, koji je poručio da ne smije postojati bilo kakav izgovor za organiziranje ovakvog događaja na dan dženaze u Potočarima.

- Za ovo nema opravdanja. Kad pomislimo da ne može gore i da ne mogu gore, SPC organizira koncert ispred svog objekta s pjesmama koje daju inspiraciju za nove pokolje. Zovu me majke Srebrenice. Zovu me brojni ljudi. Ne plašimo se, ali smo šokirani količinom mržnje prema Bošnjacima. Radi se o ološu koji se okuplja oko crkve. Ovo pravoslavnoj crkvi samo nanosi veliku ljagu. Sveštenstvo na čelu sa vladikom Hrizostomom treba reagirati i ovo osuditi. To je najmanje što mogu učiniti, ako je ostalo barem malo razuma i ljudskosti - izjavio je Peštalić za Agenciju Mina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.