open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Pet penzionisanih pulmologa angažovano u Domu zdravlja KS
Pet penzionisanih pulmologa angažovano je u Domu zdravlja Kantona Sarajevo kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa, nakon što je Služba za zapošljavanje KS objavila poziv svim medicinskim radnicima visoke stručne spreme da se jave.
12.11.2020. u 17:02
get url
text

Ovu informaciju potvrdio nam je Kemal Beganović, član Kriznog štaba KS.

- Oni rade na očitavanju snimaka pluća. Budući da su to ljudi u poznijim godinama, nisu direktno izloženi pacijentima te od kuće očitavaju RTG snimke pluća – kazao je Beganović.

Usljed pogoršane epidemiološke situacije i shodno iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova, Vlada KS je na sjednici održanoj u prošli četvrtak, 29. oktobra 2020. godine, donijela zaključak čiji je sastavni dio bio i "da se Služba za zapošljavanje KS, u saradnji sa nadležnim komorama zdravstvenih radnika, obrati javnim pozivom svim penzionisanim zdravstvenim radnicima u Kantonu visoke stručne spreme, s ciljem njihove evidencije i, po potrebi, angažiranja u liječenju Covid-pacijenata".

- Cijenjeni ljekari na ovaj poziv mogu se odazvati putem telefona broj 033/569-135. Rok za prijave nije ograničen i ostat će otvoren do daljnjeg - saopćeno je ranije iz Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.