open-navfaktor-logo
search
Događaj visokog rizika
Peti pokušaj deložacije u naselju Vrbanja u Banjoj Luci, prisutan veliki broj policajaca
Deložacija porodice Glišić i FK Džaja sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja počinje jutros, a na mjestu događaja je prisutan veliki broj policajaca.
12.10.2022. u 08:42
get url
text

Ranijih godina bila su četiri bezuspješna pokušaja deložacije Fudbalskog kluba Džaja sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a svaki put je to bio događaj visokog rizika, pa su pored sudskih policajaca u osiguranje uključivani i pripadnici MUP-a RS-a.

Posljednji pokušaj bio je u decembru 2019. godine, kada je Milivoj Glišić na nekretninu stavio plinsku bocu, te na razglas negodovao i upućivao psovke i uvrede predsjedniku FK Jedinstvo i bivšem zastupniku u Narodnoj skupštini RS-a Admiru Čavki.

I na ranijim pokušajima deložacije Glišić je postavljao bombe i plinske boce na ovoj lokaciji.

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj i FK Džaja na drugoj strani traje godinama. FK Jedinstvo tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK Džaja, više puta je ranije ponavljao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije i da neće dozvoliti da ih izbace na ulicu. U Jedinstvu tvrde da su im FK Džaja i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je "Jedinstvo" nepostojeći klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.