open-navfaktor-logo
search
Još jedan biser
Pirić: Imamo CT iz 1966. godine; Bošković: Tada nije bio ni proizveden, ne obmanjujte javnost
Tokom današnje rasprave u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije o Prijedlogu zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova FBiH delegatkinja Elzina Pirić (PDA) je kazala da u Tuzlanskom kantonu u zdravstvenim ustanovama postoje CT uređaji i magnetna iz 1966. godine. 
29.03.2022. u 12:34
get url
text

Replicirao joj je dopredsjedavajući Mladen Bošković (HDZ) kazavši da tada CT i magnetna nisu bili ni proizvedeni.

- Plaćamo najskuplje lijekove u regionu i ozbiljan trošak zdravstvenih ustanova je za lijekove i medicinske potrebe. Koristim zdravstvene usluge UKC Tuzla, veći problem, najveći našeg sistema je odlazak kvalitetnog zdravstvenog kadra jer nije adekvatno plaćen.

Imamo jako lošu opremu, CT je '66. godište i više ne radi nego što radi. Bojim se da ćemo imati bacanje novca u prazno kroz ovaj zakon. Treba da istražni organi, revizori uđu u sve zdravstvene ustanove koje finansira FBiH da vidimo gdje su utrošene pare. Zdravstvenim ustanovama trebaju upravljati menadžeri, a ne doktori - rekla je Pirić.

Morao joj je replicirati Bošković.

- Nema CT-a iz 1966. godine jer nije bio ni proizveden tada. Zdravstvo je moj život bez obzira na to što sam u Parlamentu. Rekli ste da je CT i magnet iz 1966. godine. Nema smisla obmanjivati javnost jer ih nije bilo u to vrijeme - rekao je Bošković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.