open-navfaktor-logo
search
Oštro reagiranje
Pivić: Srpski i hrvatski antidržavni projekti daju snagu Kordiću i sličnima da govore šta bi ponovo radili Bošnjacima, a "Trojka plus"...
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine reagirao je na snimak koji se pojavio u javnosti a koji pokazuje da je ratni zločinac Dario Kordić daleko od pokajanja za svoja zlodjela.
10.06.2023. u 18:26
get url
text

Štaviše, u druženju sa nekoliko osoba iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uz smijeh Kordić tvrdi da bi sve ponovio, da je svaka sekunda zatvora vrijedila.

Zločinac Dario Kordić osuđen je za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima.

VEZANI TEKST - Zločinac Dario Kordić, osuđen za ubistvo 116 Bošnjaka u Ahmićima: Vrijedilo je zatvora, sve bih ponovio

- Nametnuta vlast "Trojke plus" to zove "relaksacija odnosa" i "neizazivanje sukoba". Ministar vanjskih poslova ne smije da spomene presude suda u Hagu kojim je utvrđeno da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu jer kaže da želi da bude "diplomata". Međunarodna zajednica kao i u toku agresije tako i sada na prvo mjesto stavlja interese Zagreba i Beograda.

Sa druge strane Sanja Vlaisavljević (federalna ministrica kulture i sporta) i Lidija Bradara (predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine) nemaju problem da kažu da Dario Kordić više nije ratni zločinac i da ga treba rehabilitirati u društvo. Dario Kordić pak nema problem da javno kaže kako bi sve ratne zločine radi kojih je osuđen na 25 godina zatvora ponovio. Ahmiće posebno. O čemu svjedoči objavljeni snimak - navodi na svom Facebook profilu Pivić i dodaje:

- Nametnuti premijer Nikšić se izvinjavao javnosti radi izjave Sanje Vlaisavljević, pri tome ne osjećajući potrebu niti da formalno zatraži njenu ostavku. Srpski i hrvatski antidržavni projekti kroz politiku "tri nacionalizma" i "nećemo nove sukobe" vide priliku za rehabilitaciju ratnih zločinaca i historijski revizionizam. Sve to daje snagu Dariju Kordiću i njemu sličnim da javno govore šta bi i kako ponovo radili sa Bošnjacima.

Bez političkog i demokratskog kapaciteta, bez volje i interesa da se usprotive ali sretni da služe, "Trojka plus" je ubjedila Dodika i Čovića da su njih dvojica nedodirljivi, da će im oni ispuniti sve želje i da mogu da rade šta god hoće sa Bosnom i Hercegovinom sve dok "Trojka plus" ima fotelje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.