open-navfaktor-logo
search
Uspješno operisan
Pjevač Šerif Mujagić Šera vratio se iz Turske: Primarno je da sačuvam lijevo oko
Pjevač Šerif Mujagić Šera iz Travnika uspješno se oporavlja nakon operacije u Turskoj. 
11.01.2021. u 09:07
get url
text

Njemu je bio dijagnosticiran tumor na mozgu koji je odstranjen uspješnom operacijom u klinici Medipol u Istanbulu. Mujagić se prije nekoliko dana vratio u BiH.

- Najbitnije je da je operacija uspjela i da se već sada osjećam mnogo bolje. Prije odlaska u Tursku nisam nikako vidio na desno oko, a isti je slučaj bio i sa lijevim kada sam stigao u Istanbul. Zbog hitnosti situacije nisam mogao čekati operaciju u Tuzli i Istanbul je bio jedina opcija da pokušam sačuvati vid. Već sada vidim na lijevo oko, ali ne znam šta će biti na kraju sa desnim. Povremeno se pojavljuje svjetlost i vježbam oko kada zažmirim. Za deset dana ponovo putujem u Tursku na kontrolu, gdje ću imati terapije i u desno oko ubrizgavat će mi matične ćelije. Primarno je da sačuvam lijevo oko i da ne budem invalid do kraja života. Sada se osjećam kao Esmeralda i nadam se sretnom kraju – kaže za Faktor Šerif Mujagić Šera.

Zahvalan je svim ljudima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći bez koje ne bi ponovo vidio.

- Zahvaljujem prijateljima, rodbini, pjevačima, muzičarima... Pomoć je stizala iz svih krajeva svijeta. Kada su u pitanju kolege, moram izdvojiti mog dobrog Kibija Lubenovića. U tim trenucima dobro je znati da čovjek nije sam. Bolestan čovjek ima samo jednu želju i meni se ona polako ostvaruje. Moram istaći i profesionalan odnos ljudi u bolnici koja je kao vrhunski hotel i sve sam imao na raspolaganju – zadovoljan je Mujagić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.