open-navfaktor-logo
search
Izborna skupština
Platforma za progres izabrala novo rukovodstvo u regiji Neretva
U Mostaru je jučer na izbornoj skupštini Platforme za progres regije Neretva, izabrano novo rukovodstvo tog regionalnog odbora.
27.09.2021. u 11:44
get url
text

- Platforma za progres je još jednom delegatima omogućila da za predložene kandidate glasaju elektronski, čime je pokazala da je takav način glasanja moguće uvesti u Bosni i Hercegovini. Od ukupno tri kandidata, za predsjednika regije Neretva i novog člana Predsjedništva Platforme za progres, izabran je Aldin Džino, a za potpredsjednicu regije, izabrana je Zejna Šanjević Kussmaul - saopćili su iz ove stranke.

Aldin Džino, poduzetnik i aktivista u nevladinom sektoru, rekao je da je za njega povjerenje koje mu je ukazano velika čast i priznanje, a za Platformu za progres u Hercegovini novi početak. Dodao je da je ova regija spremna pokazati zašto je ovo ideja budućnosti i prosperiteta svih građana Bosne i Hercegovine.

Zejna Šanjević Kussmaul, također poduzetnica i aktivistica u nevladinom sektoru, istakla je da je u prethodnom periodu, radom i trudom njenih članova, uspješno izvršena konsolidacija regije i da su stvoreni uvjeti za održavanje skupštine. Regija Neretva posjeduje veliki potencijal i potrebno je još mnogo rada i upornosti da se taj potencijal u potpunosti ostvari, saopćeno je.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić izabranom rukovodstvu poželio je sreću u budućem radu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.