open-navfaktor-logo
search
Tvrdi potpredsjednica
Platforma za progres: Stranku su napustili oni koji su radili na rušenju organizacije i njenog ugleda
Grupa vijećnika i stranačkih funkcionera napustilo je jučer Platformu za progres istakavši da ta stranka više nije demokratska, te da njen predsjednik Mirsad Hadžikadić želi izgraditi kult ličnosti. 
24.09.2021. u 12:23
get url
text

Iz Platforme za proges ističu da se radi o ljudima "koji su radili na rušenju organizacije i njenog ugleda". 

- Zbog neostvarenih ličnih interesa i neslaganja sa većinskim odlukama rukovodstva, odlučili su da napuste našu organizaciju. Njihovu odluku poštujemo i nadamo se da će zaista, kako su najavili, raditi na boljem stanju u državi vodeći se našim principima. Ipak, jučerašnji medijski istup, u kojem su iznesene neistine, poluistine i jednostrano viđenje kompletne situacije u stranci, za nas je pokazatelj da njihove namjere od početka nisu bile dobre - kazala je za Faktor potpredsjednica PzP-a Jasmina Numanović-Stjepanović.

VEZANI TEKST - Napustili Platformu za progres: Ovo nije demokratska stranka, Hadžikadić stvara kult ličnosti
 

Tvrdi da su za tri godine postojanja iz stranke isključene samo tri osobe.

- To je normalna procedura u svakoj organizaciji. Također, procesi koji su u toku, pokrenuti su radi ispitivanja odgovornosti za određene nepravilnosti, bez da je iko unaprijed osuđen. Formirane su komisije koje razmatraju sve dokaze i okolnosti - tvrdi ona, te dodaje:

- Činjenica da se u medijima govori konstantno o istim pitanjima, kao što su Konvencija i disciplinski postupci, pokazuju da je to jedino što su, nakon skoro godinu djelovanja u internim strukturama, bili u stanju iskoristiti protiv Platforme za progres - zaključuje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.