open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Počela izgradnja dječijeg igrališta u naselju Zabrđe
Mališani naselja Zabrđe uskoro će dobiti dječije igralište sa modernim mobilijarom i gumenom podlogom.
13.09.2022. u 15:45
get url
text
Naselje Zabrđe

Prvo dječije igralište u MZ "Zabrđe" gradi se u ulici Avde Palića, a njegovom izgradnjom djevojčice i dječaci dobit će lijepo mjesto za igru i druženje, dok će za njihove roditelje, nane, dede biti postavljene klupe za odmor.

Kompletno igralište će biti ograđeno panelnom ogradom, a djeca će moći uživati u modernom mobilijaru, kao što su kula sa mostom i toboganima, ljuljačkama, klackalicama, njihalicama i vrtuljku. Završni sloj podloge igrališta bit će od gume, a dječiji mobilijar koji će biti ugrađen je u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja. Osim mobilijara planirano je postavljanje parkovskih klupa i korpi za otpatke.

Radovi se izvode u okviru potpisanog sporazuma sa izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji dječijih igrališta na području općine Novi Grad Sarajevo. Igralište se gradi na parceli koju je Općina Novi Grad Sarajevo kupila za tu namjenu i na kojoj se u narednom periodu planira graditi i sportsko igralište, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.