open-navfaktor-logo
search
Veliki značaj
Počela izgradnja fiskulturne sale u područnoj školi u Potočarima
U Potočarima kod Srebrenice prije nekoliko dana počeli su radovi na izgradnji fiskulturne sale u okviru područne škole.
25.08.2023. u 15:17
get url
text

Vrijednost projekta je 490.000 KM sa PDV-om, a iznos od 415.000 KM je osigurala Vlada Kantona Sarajevo, javlja Anadolu.

- Vlada Kantona Sarajevo je obezbijedila 415.000 KM, a u razgovorima sa predstavnicima Vlade smo dobili obećanja da će biti osigurana i sredstva koja su potrebna da se plati PDV - kaže zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

Izgradnja fiskulturne sale od velikog je značaja s obzirom da područnu školu u Potočarima pohađa više do 130 učenika koji uglavnom dolaze iz povratničke populacije. Uskoro se očekuje i dolazak delegacije Vlade KS koja će obići radove na izgradnji fiskulturne sale.

- Izgradnjom fiskulturne sale će biti riješen jedan od problema koji smo imali decenijama unazad, jer ova škola nikad nije imala salu. Generacije djece su izašle odavde, a da nisu imali adekvatno mjesto za fiskulturnu nastavu. Drago mi je da smo u proteklom periodu uspjeli naći rješenje, i da smo imali razumijevanje Vlade Kantona Sarajevo. Zaista, moram istaći da mi imamo dobru saradnju sa Vladom KS, kako sa ovim tako i sa ranijim sastavima vlada - rekao je Fejzić, koji očekuje da radovi brzo napreduju.

Škola u Potočarima je udaljena nekoliko kilometara od grada Srebrenice, a kako je već navedeno nastavu u ovoj školskoj ustanovi pohađa više do 130 učenika od prvog do devetog razreda. Prva osnovna škola Srebrenica u čijem sastavu djeluje i područna škola u Potočarima, kao i roditelji djece koja pohađaju školu istakli su zadovoljstvo da je krenula realizacija projekta izgradnje fiskulturne sale. ​​​​​​​

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.