open-navfaktor-logo
search
Historija BiH
Počelo emitiranje programa domaćeg tv kanala "Historija TV"
U okviru platfome "Moja TV" BH Telecoma počelo je emitiranje programa domaćeg tv kanala "Historija TV".
29.01.2021. u 19:27
get url
text

"Historija TV" se posebno bazira na periodu od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, s posebnim aspektom na posljednju agresiju na BiH, zločine, presude Haškog tribunala, a sve s ciljem da istina o stradanju i odbrani bude nezaboravno svjedočanstvo i opomena, ali i na ponos budućim generacijama ove zemlje.

"Historija TV" je prvi TV kanal koji se u cijelosti bavi historijom Bosne i Hercegovine, najznačajnijim historijskim događajima i dešavanjima, bilježi svaki značajan datum iz historije, od prvog spominjanja Bosne do perioda obnove njene državnosti i odbrane u posljednjoj agresiji na BiH.

U prvoj godini rada ova "Historija TV" će skupljati video građu i arhivske materijale te ih emitirati u za to prilagođenim tv rubrikama poput Kamera pamti, Dokument vremena, Minute historije, Na današnji dan...

U okviru projekta pokreće se veliki serijal "Svjedoci vremena" gdje će se u dužim video razgovorima sačuvati svjedočenja direktnih aktera odbrane BiH iz vojnog, političkog i vjerskog života, brojnih javnih ličnosti i građana.

Pored svjedočenja živih aktera najtežeg vremena odbrane BiH, čuvamo sjećanje i na one koji već odavno nisu među živima. Projekat "TV Historija" je već dobio podršku brojnih bh. intelektualaca i historičara koji su dali i savjete te doprinos, a neki će biti i aktivni saradnici.

Više informacija možete pronaći na www.historija.tv.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.