open-navfaktor-logo
search
Godišnjice
Počelo obilježavanje 26. godišnjice osnivanja Petog korpusa Armije BiH
Premijer USK Mustafa Ružnić istakao je nemjerljiv doprinos svih pripadnika Petog korpusa u odbrani države i tadašnjeg "Bihaćkog okruga“
19.10.2018. u 13:47
get url
text

Nekadašnji pripadnici Petog korpusa Armije BiH, ratni komandanti, građani i politički lideri Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjem su prijemu kod kantonalnog premijera Mustafe Ružnića počeli s obilježavanjem 26. godišnjice od osnivanja Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

-Obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma iz bliske historije za sve nas koji živimo na području Unsko-sanskog kantona. Peti armijski korpus je bio jedan od najuspješnijih i najčasnijih i zato mi je žao što se u posljednje vrijeme pokušava narušiti ugled brojnih pripadnika i personifikacije Petog korpusa generala Atifa Dudakovića. Zato ćemo i ovu godišnjicu obilježiti dostojanstveno i na taj način poslati poruku podrške našim saborcima - rekao je ratni komandant 502. Viteške brigade i predsjednik Organizacionog odbora manifestacije Hamdija Abdić.

Premijer USK Mustafa Ružnić istakao je nemjerljiv doprinos svih pripadnika Petog korpusa u odbrani države i tadašnjeg "Bihaćkog okruga“.

-Ovi ljudi su se dokazali kada je bilo najpotrebnije i zato će bez ikakve sumnje imati svaku podršku i ovog saziva kantonalne vlade. Učinit ćemo sve da pokušamo barem donekle popraviti tešku situaciju i u boračkoj populaciji, tako što ćemo posebnu pažnju obratiti na njih. Nesumnjivo ćemo na svaki način stati i iza generala Atifa Dudakovića i njegovih saboraca, koji su nepravedno dovedeni u tešku situaciju - dodao je Ružnić.

Obilježavanje 26. godišnjice od osnivanja Petog korpusa nastavlja se u nedjelju, 21. oktobra obilaskom mezarja i šehidskih obilježja, zatim posjetom kasarni "Adil Bešić“ i svečanom akademijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.