open-navfaktor-logo
search
Dan prvi
Početak kampanje u Banjoj Luci: Ulice preplavili bilbordi, na Trgu Krajine od prvih plakata do sportskih dresova
Prvi dan izborne kampanje u Banjoj Luci je osvanuo sa brojnim stranačkim bilbordima kandidata na svim nivoima koji su postavljeni širom grada, a dok su neke stranke tradicionalno zalijepile prvi plakat i održale konferencije za medije, neki su na "politički teren" istrčali u dresovima.
02.09.2022. u 13:04
get url
text

Kandidati PDP-a su se na banjalučkom Trgu Krajine pojavili u dresovima i sa fudbalskom loptom, a Draška Stanivukovića su označili kao kapitena reprezentacije, dok je selektor predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

- Pred nama su četiri velike utakmice, za NSRS, Pralamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, člana Predsjedništva BiH i četvrta, ako ne i najvažnija, u kojoj će Jelena Trivić pobijediti Milorada Dodika i ovaj režim – kazao je Borenović.

Članovi Gradskog odbora SNSD-a u Banjoj Luci, koje predvodi Vlado Đajić, u podne su ispred Palate RS-a zalijepili prvi plakat i time ozvaničili svoju kampanju, a isto su na Trgu Krajine učinili SPS, Socijalistička partija i drugi, dok je ovaj prostor u centru Banje Luke okupiran brojnim stranačkim štandovima i aktivistima.

Ispred Palate RS-a je bio i vrh SNSD-a, među kojima i Milorad Dodik.

- Mi smo iza sebe ostavili mnogo. Sva naša kampanja će biti usmjerena ka tome da kažemo da smo mi ljudi stabilnosti, mira i sigurnosti, ali nismo spremni da napusitmo naše pozicije i interese, a to je RS i mir za ovaj narod – rekao je Dodik.

Kampanju, vizuleni identitet i program, na konferenciji za medije u Banjoj Luci je predstavio i DNS.

Svi očekuju dobar politički rezultat, a oni koji imaju kandidate za pojedinačne funkcije, člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a, uvjereni su u svoju pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.