open-navfaktor-logo
search
Potpisani ugovori
Počinje gradnja pet stambenih objekata za srpske povratnike u Kalesiji
Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore o izgradnji stambenih jedinica za pet porodica srpske nacionalnosti, koje se žele vratiti u Kalesiju.  
15.05.2020. u 14:10
get url
text

Radi se o projektu koji ta općina provodi zajedno sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije Republike Srpske, a finansijska sredstva osigurao je Saudijski fond za međunarodni razvoj - SFD.

- Pet stambenih jedinica u ovoj godini bit će završeno. Od toga dvije u Zelini, po jedna u Dubnici, Zoljama i Jeginovom Lugu - kazao je Džafić, prilikom potpisivanja ugovora sa povratnicima srpske nacionalnosti.

Kako Džafić kaže, potpisivanjem tog ugovora korisnici donacije se obavezuju da će se vratiti u mjesto gdje se obnavlja i radi stambeni objekt.

- Ako bilo gdje na teritoriji BiH koriste alternativni smještaj, moraju izaći odmah po završetku svog stambenog objekta - istakao je.

Cvijeta Bećarević iz Zeline zahvalila je načelniku Kalesije za sve napore koje je uradio da se donacija osigura i da joj se napravi stambeni objekt u kojem će proživjeti, kako kaže, stare dane na svom ognjištu.

Radovi bi trebali početi već naredne sedmice, saopćila je Služba za informisanje Općine Kalesija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.