open-navfaktor-logo
search
Sporazum
Počinje izgradnja infrastrukture u povratničkim mjestima u Bijeljini
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima, ukupne vrijednosti više od 500.000 KM.
03.08.2022. u 10:48
get url
text

Sporazumom su definisani projekti u oblasti putne i komunalne infrastrukture, te projekti sportskog karaktera, čiju implementaciju sufinansiraju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Bijeljina.

- Realizacijom potpisanog sporazuma rješavamo nekoliko važnih infrastrukturnih projekata u povratničkim mjestima Bijeljine i Janje. Pored asfaltiranja puteva, radimo izgradnju ulične rasvjete, stubne trafostanice u Janji, a tu je i podrška za FK Podrinje Janja. Trajno rješavamo problem prijevoza igrača ovog kluba koji okuplja veliki broj sportista. Raduje nas opredijeljenost gradonačelnika Petrovića da zajednički pomažemo povratak i olakšavamo život povratnicima - kazao je ministar Ramić, saopćio je FMROI.

Gradska uprava Grada Bijeljina izdvojila je više od 150.000 KM za realizaciju potpisanog sporazuma.

- Ovo je nastavak dobre saradnje sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica. Projekte smo prijavili na javni poziv i narednih dana kreće njihova realizacija. Vrlo rado učestvujemo u tom projektu. Time rješavamo više od 10 veoma važnih infrastrukturnih projekata. Ovakav vid saradnje doprinosi jačanju lokalnih zajednica i suživotu jer u konačnici korist imaju svi građani Grada Bijeljina. Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Ramiću na dosadašnjoj podršci koja je bila od velikog značaja - istakao je gradonačelnik Petrović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.