open-navfaktor-logo
search
Potvrdili advokati
Počinje sudski postupak Sebije Izetbegović protiv UNSA, iduće sedmice pripremno ročište
U Općinskom sudu u Sarajevu za 28. februar zakazano je pripremno ročište po tužbi bivše generalne direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu. 
23.02.2024. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - Vještaci grafolozi utvrdili: Zagrebački indeks Sebije Izetbegović autentičan

Izetbegović je tužila je Univerzitet u Sarajevu (UNSA), tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Ovu informaciju za Faktor su potvrdili pravni zastupnici dr. Izetbegović Senka Nožica i Esad Oruč.

Prof. dr. Izetbegović ranije je i sama potvrdila kako su pronađeni dokumenti koji potvrđuju validnost njene magistarske, kao i doktorske titule.

- Što se tiče pronalaska dokumenata, odgovor je da. Prije nekoliko dana se pojavila i velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak – navela je ona ranije.

Također, obznanjeno je kako je dosadašnja istraga Kantonalnog tužilašva Kantona Sarajevo pokazala da su njen zagrebački indeks i preostala dokumentacija sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu autentični i vjerodostojni.

Na pripremnom ročištu koje je zakazano za srijedu u 9 sati bit će iznijeti prijedlozi dokaza koji će biti izvedeni na glavnoj raspravi.

- Između ostalog, jedan od glavnih dokumenta je i spomenuti nalaz grafološkog vještačenja - kazao je za Faktor advokat Oruč.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.