open-navfaktor-logo
search
Bolji uvjeti
Počinju pregovori o kolektivnom ugovoru za zaposlene u FMUP-u i FUP-u
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je inicijativu Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata policijskih službenika Federalne uprave policije za imenovanje pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora za zaposlene u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.
26.07.2023. u 15:46
get url
text

FMUP i FUP zaduženi su da u roku od 15 dana predlože Vladi Federacije BiH imenovanje pregovaračkog tima za vođenje pregovora o Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Pregovarački tim, nakon imenovanja, započet će što prije proces pregovora sa Sindikatom službenika FMUP-a i Sindikatom policijskih službenika FUP-a.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak tim povodom je izjavio kako se od početka mandata zalaže za poboljšanje uvjeta rada svih zaposlenih u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

- Moj cilj je da poboljšamo uvjete rada državnih službenika, policijskih službenika i namještenika u FMUP-u. Službenici i namještenici ministarstva kojim rukovodim obavljaju specifične vrste poslove i uvjeren sam kako ćemo u postupku pregovora doći do rješenja koja će zadovoljiti interese naših uposlenika - kazao je Isak, saopćio je FMUP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.