open-navfaktor-logo
search
Formiran predmet
Podignuta disciplinska tužba protiv sutkinje koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović
Protiv sutkinje Općinskog suda u Gradačcu Lejle Numanović podignuta je disciplinska tužba, saznaje N1. U toku je zakazivanje pripremnog ročišta, potvrdilo je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine.
19.02.2024. u 16:55
get url
text

Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH formirao je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila odrediti mjere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po prijedlogu policijske uprave Gradačac, piše N1

Samo četiri dana prije ubistva sutkinja Općinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović je donijela rješenje kojim je odbila prijedlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mjere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi, te je odbijenicu putem pošte poslala ubici nakon čijeg prijema je Sulejmanović i započeo krvavi pohod.

Nermin Sulejmanović je ubio oca i sina Denisa i Džengiza Ondera te Nizamu Hećimović što je prenosio uživo na društvenim mrežama. Također, porodica Nizame Hećimović i građani Gradačca uputili su zahtjev da FUP istraži trostruko ubistvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.