open-navfaktor-logo
search
Primili novac
Podignuta optužnica za korupciju protiv dvojice pripadnika Granične policije BiH
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Nenada Radetića (1967) iz Banje Luke i Jugoslava Tepića (1981) iz Bosanske Gradiške, policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH.
07.12.2022. u 14:48
get url
text

Optuženi se terete da su 16. oktobra 2020. godine na MGP Bosanska Gradiška, obavljajući poslove i zadatke ovlaštenih službenih osoba Granične policije BiH, raspoređenih na poslovima policajaca granične kontrole osoba i vozila na ulazu u BiH, zahtijevali i primili dar da u okviru svojih ovlaštenja izvrše radnju koju ne bi smjeli izvršiti.

U optužnici se navodi da su optuženi navedenog dana, za vrijeme trajanja pandemije Covid 19 i velikog broja zaraženih osoba, prilikom kontrole putnih isprava osoba državljana Austrije, koji nisu imali potrebna Covid odobrenja i potvrde, nezakonito omogućili ulazak na teritoriju BiH, nakon što su od njih zahtijevali i primili novčanu korist, te na taj način za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.