open-navfaktor-logo
search
Pomoć studentima
Podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj
Stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj za studente sa područja Muftijstva sarajevskog, u iznosu 400 maraka, podijeljene su danas u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.
23.12.2020. u 17:15
get url
text

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj tradicionalno svake godine u Sarajevu dodjeljuje stipendije studentima iz cijele BiH, ali zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa ovogodišnja podjela stipendija organizovana je na nivou muftijstava.

Dodjeli stipendija prisustvovali imam džemata Vestfold (Sandefjord) u Norveškoj Edin ef. Mezit i šef Odjela za džemate i imamet u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH Mensur ef. Pašalić.

- Važno nam je da sačuvamo vezu s Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini kroz njenu uključenost u aktivnosti poput ove - kazao je u razgovoru za Preporod.info, Edin ef. Mezit.

Prilikom zvaničnog obraćanja podsjetio je na islamski koncept trajnog dobra i važnost ulaganja u znanje.

- Pomaganje studentima je prilika da se multipliciraju naši sevapi. To je ulaganje u nešto što ima svoj kontinuitet - vaše znanje i djelovanje u budućnosti - poručio je ef. Mezit.

Mensur ef. Pašalić je skrenuo pažnju na društveni emanet koji preuzimaju mlađe generacije, izgradnjom sebe i doprinosom društvu.

- Od vas se očekuje da u budućnosti budete nosioci vjerskih, političkih, društvenih i svih drugih procesa - kazao je tokom obraćanja studentima.

Stipendije su jučer u prostorijama Muftijstva zeničkog dodijeljene studentima sa područja ovog muftijstva, a svečanosti je prisustvovao i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Muftija Dizdarević u svom obraćanju spomenuo je važnost sticanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj koja u kontinuitetu pomaže naše studente. Studentima je poručio da ne zaborave dobročinstvo prema jednoj od najorganizovanijih zajednica Bošnjaka u dijaspori. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.