open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija Vlade KS
Podnosi li Uk ostavku; Bečarević poručio "nevidljivim rukama": Smijenite nas ako imate hrabrosti!
Nakon desetaka tekstova o "rekonstrukciji" Vlade KS, običan čovjek ne može a da se ne zapita da li je premijer KS poletio, sletio, doletio, preletio, odletio, zaletio, naletio, nadletio, izletio, saletio ili uletio.
06.10.2023. u 08:36
get url
text

VEZANI TEKST - Premijer KS Nihad Uk u petak podnosi ostavku, konačno kreće rekonstrukcija Vlade?

Poručio je ovo u osvrtu dostavljenom medijima na aktuelnu situaciju u vezi s planovima za rekonstrukciju Vlade Kantona Sarajevo o kojoj se posljednjih dana govori kantonalni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević.

- Kažu, avion ne sleti jer ne poleti, a meni ne bi jasno, kao ministru, zar treba sletjeti da bi podnio ostavku. Bilo je primjera u svijetu koji podnesoše ostavku pa nikad više ne uzletješe. Do koje mjere stvari mogu biti dovedene do apsurda pokazuje upravo ovaj let avionom i njegov značaj za ostavku još aktuelnog premijera. Premijeru ne daju niti da ima miran let već prate i da li je poletio pa sletio, jer im treba da preda ostavku - navodi Bečarević.

Dodaje da su "sve oči javnosti usmjerene na let aviona i nane s Vratnika uče dove da premijer KS poleti i sleti jer nam treba u KS za ostavku". 

VEZANI TEKST - Zakomplicirala se rekonstrukcija Vlade KS, ko garantuje Uku da će ponovo biti premijer?

- Ne treba njima nikakav premijer da vodi Vladu, da rješava probleme, da koordinira procesima u KS, već im treba za ostavku. Dva mjeseca traje ova borba između smjene ministara i ostavke premijera, dva mjeseca se zavrću ruke da aktuelni premijer podnese ostavku i, gle čuda, avion ne poleti, javiše mediji. Doletjet će i premijer i dove će se primiti, ali da li će se primiti ostavka, vidjet ćemo u narednim danima - piše Bečarević. 

Za to vrijeme, dodaje, "ovaj ministar pokušava da radi i sebi ne može da dođe u koji jad i čemer se sve pretvorilo".

- Kolege iz Vlade iznimno poštujem, a mladom premijeru želim sve najbolje, ali onima kojima je potreban premijer za ostavku ne želim ništa dobro. O njima uskoro, otvoreno i sa papirnom istragom. Na kraju, smijenite nas, ako imate hrabrosti vi, nevidljive ruke, koji donosite "nekada" teške odluke. Prestanite ponižavati premijera i sve članove Vlade. Donesite je sad! - poručio je Bečarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.