open-navfaktor-logo
search
Konjević Polje
Pogledajte najnovije snimke rušenja crkve u dvorištu nane Fate, Karkin pojasnio koliko će trajati izmještanje
Rano jutros počelo je uklanjanje crkve iz dvorišta nane Fate Orlović iz Konjević Polja, a ovu infomaciju nam je potvdio Rusmir Karkin, zastupnik porodice Orlović.
05.06.2021. u 08:56
get url
text

VEZANI TEKST - Pogledajte proces uklanjanja crkve iz dvorišta nane Fate u Konjević Polju

- Od jutros se vrše građevnski radovi na uklanjaju crkve iz dvorišta porodice Orlović. Jutros je dovučena mehanizacija od bagera do kamiona. Prema najavi koju sam dobio iz Tužilaštva BiH, postupak izmještanja crkve će trajati dva dana i sve bi trebalo biti završeno do ponedjeljka - kazao je Karkin za Faktor.

 

Najbliži srodnici nane Fate sretni su što je doživjela ovaj trenutak.

- Konačno smo dočekali pravdu i hvala Bogu što je nana doživjela. Kako smo obavješteni, danas bi trebalo da bude uklonjena crkva iz dvorišta – kazao je Mirza Karić. zet nane Fate Orlović.

{$galerijaFotografija}

Srpska pravoslavna crkva je u dvorištu Fate Orlović 1996. godine besrpavno izgradila objekat koji je do danas netaknut stajao na tom mjestu.

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra 2019. godine je donio odluku, odnosno konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

 

 

20210605_2_48618680_65794772.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.