open-navfaktor-logo
search
Bizarno
Pohvalili se fotografijama na Facebooku: Direktori iz NiP-a poziraju nasmijani dok iza njih gori pijaca Heco
Sarajevski vatrogasci vodili su danas višesatnu borbu kako bi požar u magacinu pijace Heco stavili pod kontrolu. 
24.01.2024. u 15:54
get url
text

VEZANI TEKST - NiP-ov direktor počastio sebe i kolegu skupim mobitelima: Nije da sam ja prekršio zakon, otplaćujem ga

Požar je izbio jutros u dijelu gdje su uskladišteni veća količina paleta i namještaja, gdje ima i robe poput odjeće i obuće.

Na mjesto događaja, osim vatrogasnih, policijskih i ekipa hitne pomoći, stigli su i NiP-ovi Dženan Brkanić, direktor kantonalne Civilne zaštite i Nijaz Salamović, direktor Kantonalnog komunalnog preduzeća Rad. 

Društvenim medijima kruži bizarna fotografija, a koju je objavio upravo neko od njih koji su se naslikavali. Na fotografiji su Brkanić i Salamović te njihov stranački kolega iz Civilne zaštite Faris Halak. Naime, dok se u pozadini vatrogasci bore sa vatrenom stihijom oni koji metar dalje poziraju sa osmijesima.

Nije toliko možda ni za čuđenje ovaj potez NiP-ovaca ako se prisjetimo poplava u Sarajevo 2021. te stranačkih kolega na koje se ugledaju, poput lidera Elmedina Konakovića te Elvedina Okerića i Adnana Delića. Oni su tada "zajmili" bager u poplavljenim dijelovima Sarajeva i vozali se uokolo, dok je ponosno stranačko članstvo fotografisalo i objavljivalo na društvenim mrežama.

Direktor Rada Salamović i nedavno je izazvao burne reakcije u javnosti kada su isplivale informacije da je sebi i svom kolegi, izvršnom direktoru Fahrudinu Tinjaku, kupio na račun preduzeća enormno skupe mobilne telefone najnovije proizvodnje za koje je izdvojeno 7.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.