open-navfaktor-logo
search
Politička previranja
Pojavio se još jedan snimak na kojem navodno Halkić nudi mito i pozicije u USK, on negira
U javnosti se pojavio još jedan audiosnimak na kojem se, prema tvrdnjama pojedinih političara i građana na društvenim mrežama, čuje Razim Halkić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona i predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona.
14.02.2022. u 15:57
get url
text

Na audiosnimku govori se o navodnom mitu koji bi se navodno ponudio opozicionim zastupnicima, a oni "neće ni da čuju".

- Najgore što mi trenutno od tri čovjeka s kojim razgovaramo neće nijedan, Vildana, Zikrija, Maršal, neće Kantarević ni da čuje... Tri dana sam sjedio po četiri sata s Vildanom... Samo treba jedno od to četvero da kaže hoću mito, mi damo, hoću ceste, mi damo – između ostalog se čuje na snimku na kojem navodno govori Razim Halkić (SDP).

Podsjetimo da je SDP razgovarao sa četiri nezavisna zastupnika o načinu deblokade Skupštine USK. Takozvana četvorka je tražila formiranje manjinske Vlade Unsko-sanskog kantona, na šta na kraju nisu pristali u SDP-u, a riječ je o zastupnicima Vildani Alibabić (Naša stranka), Zikriji Durakoviću (PoMAK), te nezavisnim zastupnicima Rasimu Kantareviću i Ekremu Prošiću zvanom Maršal.

VEZANI TEKST - Pojavio se sporni snimak premijera USK Ružnića, on tvrdi da je riječ o montaži

Halkić je za Faktor istakao da nije čuo za taj snimak na kojem se spominje mito, ali da nikada u životu niti je rekao niti je uzeo mito.

- Žao mi je što institucije ne rade svoj posao, da se montira, neovlašteno snima, objavljuje. Vjerovatno su ljuti što ne mogu doći na vlast. Ali radije ćemo u opoziciju nego sa SDA u vlast – dodao je Halkić.

Kazao je da je u javnosti objavljen još jedan snimak na kojem je rekao da neće sa SDA.

- Ali to je poznato i nije ništa što ne bih rekao u eter. Ali institucije trebaju raditi na neovlaštenom snimanju i objavljivanju – rekao je Halkić.

Odgovorio je da to sve plasira opozicija.

- To radi Asim Kamber koji to objavljuje – kazao je Halkić.

Razim Halkić

Razim Halkić

Kamberovi izjavu nismo uspjeli dobiti.

Sporni snimak možete poslušati ovdje.

I nedavno se društvenim mrežama pojavio snimak Mustafe Ružnića (NES), premijera Unsko-sanskog kantona, o uvođenju vanrednog stanja, za koji je on rekao da je montiran. Pojavio se i snimak kako navodno vrijeđa jednu ženu.

S obzirom na tako učestale snimke postavlja se pitanje da li će policijske agencije reagovati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.