open-navfaktor-logo
search
Institut Yunus Emre
Poklon Turske: Na iftaru prijateljstva i gradonačelnik Mostara
Zahvaljujem se našim organizatorima, a posebno gradonačelniku Ljubi Bešliću kao domaćinu u ovom gradu što su nam pružili priliku da u ovom predivnom ambijentu s ovim dragim ljudima organizujemo ovakvo okupljanje, kazao je Capar
21.05.2019. u 21:47
get url
text

Generalni konzulat Republike Turske, Institut Yunus Emre Mostar i Općina Bursa organizovali su večeras drugi tradicionalni iftar prijateljstva u gradu na Neretvi.

U prekrasnom ambijentu terase Instituta Yunus Emre, s pogledom na UNESCO-ov spomenik Stari most, na zajedničkom iftaru okupio se veliki broj građana Mostara i Hercegovine. Iftaru su prisustvovali i čelni ljudi Mostara i Burse.

Prema riječima dogradonačelnika Burse Mehmet Kürşat Çapar, u Mostaru su se sastali u okviru sada već tradicionalnih iftara koje organizuju na području Balkana.

{$galerijaFotografija}

- Zahvaljujem se našim organizatorima, a posebno gradonačelniku Ljubi Bešliću kao domaćinu u ovom gradu što su nam pružili priliku da u ovom predivnom ambijentu s ovim dragim ljudima organizujemo ovakvo okupljanje - kazao je Capar.

Ni Bešlić nije krio zahvalnost prema gostima zbog ove večeri.

- Zahvalan sam za organizaciju ovog iftara, jednog druženja i zajedničke večere iz koje želim očekivati  da svakim danom, naši odnosi koji su dobri budu sve bolji i da ćemo ovu tradiciju njegovati i u budućnosti na dobrobit svih građana - naglasio je Bešlić. 

Iftar je trebao biti organizovan na platou ispod Starog mosta, ali zbog nepovoljnih vremenskih prilika i kiše organizatori su iftar "preselili" na terasu Instituta.

mostar-iftar1.jpg
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.