open-navfaktor-logo
search
Obaviještena policija
Pokop se izvinio građanima zbog krava na mezarju Vlakovo: I ranije se dešavalo, mi smo nemoćni
Uprava KJKP Pokop izvinila se građanima zbog nepijatne situacije koja ih je uznemirila, kada su krave ušle u gradsko groblje Vlakovo. 
09.09.2020. u 11:12
get url
text

Kako se navodi u saopćenju Pokopa, oni su svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta porodica osjetljiv dio života, te bez namjere da traže bilo kakvo opravdanje, obavještavaju građane da je "Uprava ovog respektabilnog preduzeća, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali".

VEZANI TEKST - Sramotno: Krave pasu travu na mezarju Vlakovo!

- Građanima potpuno opravdavamo reakcije i ljutnju, osobito imajući u vidu da je skrnavljenje grobnog mjesta i krivično djelo. No, dužni smo skrenuti pažnju na našu nemoć zbog ovog problema, i na neadekvatan odgovor nadležnih institucija. Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje Vlakovo imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao kantonalno preduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima - navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je i ovaj najnoviji slučaj prijavljen policiji koja je izašla na mjesto događaja, napravila zapisnik, te će vidjeti šta će se dalje događati.

- Poduzimamo i poduzimat ćemo i dalje sve moguće i dostupne mjere, kako se ovako nemile situacije ne bi više ponavljale. Nadalje, zbog velike površine gradskog groblja Vlakovo naši čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe.

Iz Pokopa su naveli da će se oni kao odgovorna ustanova i dalje truditi da ovakvim i sličnim situacijama stanu u kraj.

-Ovim putem molimo i policiju i nadležne službe, da se pozabave problemom neodgovornog vlasništva, kako bi naše preduzeće, kao i svih proteklih godina, nastavilo uživati dobru reputaciju, i zadržalo profesionalan odnos prema poslu i građanima - saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.