open-navfaktor-logo
search
Radovi će se izvoditi 15 sati
Pola Sarajeva danas neće imati vodu, u kojim mjesnim zajednicama građanima će biti dostupne cisterne
Kako su naveli iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, "veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka, kod GRAS-a
Faktor
28.03.2024. u 07:55
get url
text
Za sve informacije građani se mogu obratiti dispečerskom centru
Za sve informacije građani se mogu obratiti dispečerskom centru
Jutros od pet sati planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava u Sarajevu.
Kako su naveli iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, "veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka, kod GRAS-a.
- U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska - navode iz Vodovoda.
S obzirom na to da će radovi trajati 15 sati, iz Vodovoda i kanalizacije su saopćili kako su osigurali cisterne s vodom za 13 mjesnih zajednica koje će ostati bez vode.
- KJKP Vodovod i Kanalizacija je u koordinaciji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te kolegama iz preduzeća Rad, Kantonalne uprave civilne zaštite u saradnji sa općinama Ilijaš, Trnovo, Ilidža, Hadžići i Vogošća, Civilne zaštite Općine Centar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Alipašin most osigurao 13 cisterni za 13 mjesnih zajednica u kojima će tokom radova u četvrtak doći do prekida snabdijevanja vodom. Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja. Cisterne sa pitkom vodom bit će građanima dostupne na lokalitetima mjesnih zajednica - dodaju iz Vodovoda.
Za sve informacije građani se mogu obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435", poručili su iz Vodovoda.
Cisterne su osigurane građanima na sljedećim lokacijama:
NOVO SARAJEVO
MZ VELEŠIĆI
Adresa: Muhameda ef.Pandže bb, od 11 sati
MZ GORNJI VELEŠIĆI
Adresa: Muhameda ef.Pandže bb, od osam sati
MZ POFALIĆI 1
Adresa: Humska 18, od 11 sati
MZ POFALIĆI 2
Adresa: Humska broj 630, od osam sati
CENTAR
MZ CRNI VRH GORICA
Avde Jabučice 52 od 11 sati
MZ KOŠEVSKO BRDO
Braće Begić 11 od 11 sati
MZ DONJI VELEŠIĆI
Hasana Bibera 5 od 11 sati
MZ ŠIP
Branilaca Šipa 15 od osam sati
MZ CIGLANE
Trg Merhemića 14 od osam sati
MZ KOŠEVO 2
Patriotske lige bb od 11 sati
VOGOŠĆA
MZ KOBILJA GLAVA
Kobilja Glava 18 od 11 sati
MZ VOGOŠĆA I
Omladinska 41 od 11 sati
MZ HOTONJ
Donji Hotonj II bb od osam sati
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.