open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Poledile pješačke zone, na Dobrinji komunalci ne mogu čistiti, Općina im zaboravila dati propusne kartice
Niske temperature bile su razlog zbog kojih su neke površine i u Kantonu Sarajevo bile poput ledenih ploha. 
12.01.2022. u 21:41
get url
text
Dobrinja
Dobrinja

Zbog poledice je bilo posebno teško večeras hodati stanovnicima Dobrinje, Čengić Vile, Alipašinog Polja...

O ovome su se večeras oglasili i iz KJKP Rad Sarajevo, iz kojeg su nastojali pojasniti zašto pojedine površine nisu očišćene i pješacima omogućeno sigurno kretanje.

Prvo su naveli da po ugovoru koji imaju sa Općinom Novi Grad Sarajevo ručno čišćenje na pešačkim zonama od općinskog značaja ne obavlja Rad već drugo preduzeće. 

Podsjetili su da je krajem ljeta Općina Novi Grad Sarajevo određene prostore na Dobrinji zatvorila za saobraćaj i pretvorila u pješačke zone, a pristup im je moguć putem kartica koje spuštaju električne stubove postavljene na početku i kraju pješačke zone. 

Međutim, kako su istakli u KJKP Rad, njihova vozila su izlazila na teren, ali njihove kartice nisu bile važeće jer su ih u Općini Novi Grad zamijenili, a Rad-u su zaboravili dostaviti nove, što je odgovornim u KJKP Rad izjavila odgovorna osoba u Općini kada su je kontaktirali. 

- Dok ne dobijemo nove kartice, nismo u mogućnosti da pospemo i očistimo prostor, te omogućimo sigurno kretanje pješaka.

Slična situacija je i na području Alipašinog polja u naseljima C i B faza gdje zbog nepropisno parkiranih vozila danas u više navrata nismo mogli ući na pješačke prostore kako bi iste očistili. Na području Općine Novo Sarajevo pješačke prostore definisane Ugovorom radnici su još sinoć očistili i posuli, te su danas bili sigurni za kretanje - dodaju iz KJKP Rad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.