open-navfaktor-logo
search
Herojski čin
Policajci iz Ilijaša iz rijeke Stavnje spasili pijanog vozača i saputnike
Policajci Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo još jednom su pokazali da imaju veliko srce i da su spremni i po cijenu svojih života pomoći ljudima u nevolji.
16.02.2021. u 19:41
get url
text

Naime, policajci Policijske stanice Ilijaš prije nekoliko dana spasili su tri osobe iz automobila koji je završio u rijeci Stavnji.

- U četvrtak, 11. februara, oko 21.43 sati putem telefona dežurna služba PS Ilijaš obaviještena je od strane NN lica da je došlo do saobraćajne nesreće, odnosno do slijetanja jednog putničkog motornog vozila u rijeku Stavnju u mjestu Makljen u općini Ilijaš.

Na lice mjesta upućena je patrola policijskih službenika iz Ilijaša, kao i policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Ilijaš koji su u tom trenutku vršili obilazak terena. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici PS Ilijaš i policijski službenici OKP Ilijaš zatekli su jedno putničko motorno vozilo "peugeot 308" u nabujaloj rijeci Stavnji koje je bilo prevrnuto na krov - rekli su za Faktor iz Policijske stanice Ilijaš.

Prilikom prilaska navedenom automobilu policajci Edin Mahmutović, Anes Bošnjaković i Šerif Kahriman začuli su povike upomoć iz vozila.

- Nakon toga policijski službenici dolaze do vozila koje se nalazilo na krovu u koritu rijeke Stavnje. Policijski službenici Edin Mahmutović i Anes Bošnjaković pokušavali su podesnim predmetom (kamenom) razbiti zadnje vjetrobransko staklo.

U tom momentu Šerif Kahriman je skočio u rijeku Stavnju, te je kamenom razbio zadnje bočno staklo i iz unutrašnjosti vozila izvukao tri lica koja su dalje preuzeli Anes Bošnjaković, Edin Mahmutović, Kasim Ibišević, Mufid Matoruga i Ishak Kahriman, te iz korita rijeke Stavnje izvukli na sigurno lica koja nisu imala vidljivih povreda – rekli su za Faktor iz Policijske stanice Ilijaš.

"Peugeot 308" završio u rijeci Stavnji

Nakon toga na mjesto nesreće je došla i hitna pomoć, a alkotestom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, te je zadržan do otrežnjenja u prostorijama Policijske stanice Ilijaš.

- Nije ovo prvi, a sigurno ni posljednji put da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo iskazuju hrabrost i požrtvovanost prilikom vršenja policijskog poziva, te nerijetko rizikuju svoje živote i zdravlje kako bi pomogli osobama koje se nađu u nevolji, odnosno, kako bi zaštitili živote građana i njihovu imovinu – kaže za Faktor Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.