open-navfaktor-logo
search
Šta se dešavalo
Policija intervenirala u Domu zdravlja Novo Sarajevo: Šta je rekla direktorica Skopljak
Redakciju Faktora u poslijepodnevnim satima pozvao je sugrađanin kazavši da je u Domu zdravlja Novo Sarajevo, na Odjelu pulomologije, danas morala reagirati i policija.
24.02.2022. u 16:26
get url
text

- Danima je ogromna gužva, ima pacijenata koji dolaze po pet, šest puta, ali budu vraćeni kući nepregledani. Ljudi to više ne mogu izdržati, radi se o pacijentima sa ozbiljnim kliničkim slikama, koji trebaju zdravstvenu uslugu. Međutim, u Domu zdravlja Novo Sarajevo radi čudna doktorica, koja i kada treba i kada ne treba prepada pacijente i čudno se odnosi prema njima. Danas je morala reagirati i policija jer pacijenti više ne mogu izdržati takav način rada – ispričao je sugrađanin u telefonskom razgovoru.

Šta se danas dešavalo u ovoj zdravstvenoj ustanovi pokušali smo saznati od Armana Šarkića, glasnogovornika JU Dom zdravlja KS, no on nas je uputio na kabinet direktorice Doma zdravlja, dodajući da Uprava javne ustanove nije informisana o događaju.

Iako Uprava Javne ustanove ništa ne zna, prof. dr. Amra Skopljak, direktorica Doma zdravlja Novo Sarajevo, potvrdila nam je da je policija danas bila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali zbog, kako nam je kazala, "narkomana koji ih često posjećuje".

- Često ulazi u dom zdravlja i traži leksilium, pa zovemo policiju. Zapušten je i prljav, smrdi na šta se drugi pacijenti žale, a onda mi moramo reagirati – kaže Skopljak.

No, osim " zapuštenog narkomana", na Odjel pulomologije danas je došlo i šest pacijenata da se, kako kaže Skopljak, žale što ne mogu biti primljeni.

- Žalili su se, ali smo to odmah završili. Ja sam pozvala sestru koja ih je naručila na pregled naredne sedmice – dodala je direktorica. 

Istakla je kako u Domu zdravlja radi jedan pulmolog umjesto troje specijalista.

- Imamo samo jednu doktoricu jer je dvoje kolega otišlo u penziju. Žena ne može sve stići jer istovremeno radi i Covid-pacijente i ostale koji dolaze sa pedijatrije, školskog, porodične medicine, a uz to je i malo čudna. Građani imaju pravo biti nezadovoljni, ali nemamo čarobni štapić da to riješimo. Nama je najveći problem kadar i trebate zvati nadležne, poput Ministarstva zdravstva KS, da ga riješi. Zamislite, imamo jednog pulmologa na 65.000 hiljada građana, ali to nikoga očigledno nije briga - naglasila je Skopljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.