open-navfaktor-logo
search
U prisustvu advokata
Policija obavila razgovor sa Amirom ef. Mahićem u Kozarcu
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a jutros su obavili razgovor s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac hafizom Amirom ef. Mahićem u vezi sa spornim dijelovima hutbe koju je održao 27. januara, ali ne u prostorijama prijedorske policije kako je bilo najavljeno, nego u Kozarcu.
07.02.2023. u 09:18
get url
text

VEZANI TEKST - Reisu-l-ulema u Kozarcu: Islamska zajednica je uvijek uz svoje imame

Razgovor je obavljen u prisustvu advokata kojeg je angažovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensura Karadže.

Uz hafiza Mahića od jutros su i njegove kolege, predstavnici Udruženja ilmijje Islamske zajednice.

Podsjećamo, reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović posjetio je u nedjelju hafiza Mahića u Kozarcu, koji ga je informirao o ovom slučaju.

Reisu-l-ulema je ovom prilikom kazao da je "imam vršio misiju i jasno priznao svoju pogrešku".

- To nije uobičajeno u ovom društvu, čak ni u vjerskim zajednicama. Tim činom on je pokazao svoju dosljednost, kao što je i Islamska zajednica pokazala da se čvrsto pridržava principa koje je gradila i njegovala godinama. Od drugih također očekujemo da se pridržavaju principa koje javno promoviraju, i za koje kažu da se zalažu - kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.