open-navfaktor-logo
search
Vozači, oprez
Policija pojačava kontrole: U Kantonu Sarajevo će biti postavljeno još sedam radara
Odjeljenje za videonadzor Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo je od ekspertne radne grupe za razmatranje opravdanosti za postavljanje novih stacioniranih radara dobilo na nadležno postupanje osam zaključaka.
17.08.2023. u 13:59
get url
text

Ekspertna radna grupa je usvojila šest lokacija kao opravdane, tri su radara u procesu postavljanja (Ul. Adema Buće kod škole, Ul. Zagrebačka, M-18 Semizovac), a za preostala tri se vrši istraživanje tržišta za nabavku (Ul. Alipašina, Ul. Džemala Bijedića, M-18 Poturovići). Pored ovih šest lokacija, Jedinica za saobraćaj je zahtijevala postavljanje stacionarnog radara u ulici Obala Kulina Bana, kod BH Pošte, te je u toku postavljanje kućišta, saopćio je MUP KS.

Također, Odjeljenje za videonadzor je za naredni period planiralo proširenje analitičkih kamera "Sparta", koje uključuje nabavku 34 analitičke kamere. U ovu svrhu je neophodno instaliranje novih optičkih kablova duž glavne longitudinale, što je i učinjeno u toku rekonstrukcije tramvajske pruge, a zaključkom vlade je usvojena inicijativa MUP-a da se prilikom svih projekata u KS vrše konsultacije po pitanju dodatne instalacije optičkih kablova.

U planu je da se do 2025. godine optičkom mrežom povežu 164 raskrsnice u Kantonu Sarajevo što bi imalo veliki značaj za uspostavu savremenog videonadzora, saopćeno je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.