open-navfaktor-logo
search
UABNOR
Policija ponovo zabranila antifašističku šetnju u Mostaru
U Mostaru ništa novo. Ponovo je danas, kao i porethodnih godina, policija u Mostaru usmeno saopćila da ne dozvoljava mirnu komemorativnu šetnju antifašista do Partizanskog spomen-groblja, saopćilo je Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar.
09.02.2024. u 12:35
get url
text

- Obrazloženje da je to iz sigurnosnih razloga zbog održavanja fudbalske utakmice Zrinjski - Slavija ne prihvatamo jer su u isto vrijeme kroz grad dozvolili šetnju mostarskih mažoretkinja i djece iz vrtića. Ako nama, odraslima, nije sigurno, kako je sigurno djeci ili se, pak, radi o potpuno nečem drugom i dvostrukim aršinima.

Ako u taj kontekst stavimo i činjenicu da se ovih dana navršava 20 mjeseci od terorističkog čina izvršenog na Nacionalni spomenik BiH - Partizansko spomen-groblje, a da je istraga još u toku i nema rezultata, onda ne možemo da se ne pitamo: Na bazi kojih pokazatelja, ako se ne radi o političkoj odluci, ste zaključili da je odavanje pošte na groblju mogući sigurnosni problem - navode iz UABNOR-a Mostar i dodaju:

- Kome u gradu treba da na ovaj način u svijet šalje još jednu negativnu sliku? Ko od Mostara dodatno pravi grad-slučaj? Kome smeta hiljadu-dvije turista koji dolaze u grad i žele položiti cvijeće na groblje? Ko se stidi onoga čime se ponosi cijeli civilizirani svijet? Odlučno odbacujemo ovakve odluke kao političke i tražimo sankcionisanje nalogodavaca. Smrt fašizmu-sloboda narodu!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.