open-navfaktor-logo
search
Ponovljeni izbori
Policiji u Doboju prijavljena dva incidenta: Posmatrač uhvatio za ruku predsjednika biračkog mjesta i pokušao oboriti sto
Sva biračka mjesta na području grada Doboja su zatvorena i proces glasanja je protekao bez većih incidenata.
21.02.2021. u 19:59
get url
text

Štabu Policijske uprave Doboj "Izbori 2021" u periodu od 14 do 19 sati prijavljeno je nekoliko događaja na biračkim mjestima. 

VEZANI TEKST - U 19 sati zatvorena biračka mjesta u Srebrenici i Doboju

- Policijskoj stanici Doboj 1, oko 15.10 sati, prijavljeno je da je na biračkom mjestu u Podnovlju posmatrač SDS-a lice inicijala I. M. iz Bosanskog Broda uhvatilo za ruku predsjednika biračkog mjesta u Podnovlju, te pokušalo da obori sto koji se nalazio na biračkom mjestu. Navedeno lice je lišeno slobode i isto je odbilo da se podvrgne alkotestiranju - saopćeno je iz PU Doboj.

Policijskoj stanici Doboj 1, oko 18.30 sati, prijavljeno je da su na jednom portalu objavljene vijesti sa neistinitim sadržajem.

- Po navedenom su postupili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Policijski službenici PU Doboj preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbjeđenje biračkog procesa proteklo u najboljem redu, te će izvršiti obezbjeđenje glasačkih mjesta dok glasački odbori ne izvrše prebrojavanje glasačkih listića, a po završetku te aktivnosti isti će bezbjedno izvršiti pratnju glasačkog materijala sa svih 89 glasačkih mjesta do prostorija gradske izborne komsije - ističe se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.