open-navfaktor-logo
search
Vlada ZDK dala milion KM
Položen temeljac za izgradnju zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici
Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona dao je punu podršku projektu izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena u Zenici, za koji je danas svečano položen kamen-temeljac.
15.11.2023. u 15:13
get url
text

Ministar Mušija se na svečanosti obratio u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i premijera Nezira Pivića, rekavši da je nova Vlada posvećena ravnomjernom razvoju i pravednoj raspodjeli dobara na cijelom području našeg kantona, jer "želi da svaki građanin ima jednako kvalitetne uvjete za život".

- Ovo je jedan od projekata koji zasigurno podižu letvicu kvalitete života za građanke i građane Zenice, jer donosi sadržaj koji grad Zenica trenutno nema. Vlada je imala sluha i odobrila te u avgustu mjesecu uplatila jedan milion maraka na ime učešća u finansiranju prve faze izgradnje Zatvorenog olimpijskog bazena - rekao je ministar Mušija.

On je izrazio razočarenje zbog odluke Vlade Federacije BiH koja je Zenici uskratila obećanih 3,5 miliona KM na ime sufinansiranja projekta i što su, kako je rekao, građani postali žrtve političkih igara i nadmudrivanja.

- Politička koplja se ne smiju lomiti preko leđa građana. Premijer Pivić je prije imenovanja na premijersku dužnost, kao zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, amandmanski tražio da se Zenici vrati uskraćenih 3,5 miliona, ali nažalost vlast na nivou Federacije BiH nije imala sluha niti je podržala njegov zahtjev - rekao je.

Naglasio je da će Vlada ZDK tražiti načina i sredstava da pomogne realizaciju sličnih infrastrukturnih projekata, najavivši da će se u narednom periodu posvetiti "još jednom ovakvom projektu koji će unaprijediti uvjete za život u Zenici".

- To je zatvoreni bazen u Industrijskoj školi, čiji je vlasnik Vlada, a iduće godine namjeravamo započeti rekonstrukciju objekta, na zadovoljstvo građana, a posebno mladih Zenice - rekao je Mušija, saopćio je Press ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.