open-navfaktor-logo
search
Prikuplja se pomoć
Pomozi.ba: Odziv Sarajlija nevjerovatan, planirali 10 kamiona za Tursku i Siriju, trebat će im možda i duplo više
Humanitarna organizacija Pomozi.ba nastavlja akciju prikupljanja pomoći za Tursku i Siriju.
11.02.2023. u 11:24
get url
text

Sarajlije su još jednom na najbolji način pokazale humanost i solidarnost sa ljudima u nevolji, tako da će biti prikupljena pomoć mnogo veća od očekivane. Hiljade stanovnika Kantona Sarajevo od ponedjeljka donosi pomoć, a oni koji to žele još učiniti, pomoć mogu donijeti i danas do 17 sati i to u centralno skladište humanitarne organizacije Pomozi.ba na adresi Azići 12.

- Odziv građana je nevjerovatan, a moramo se zahvaliti i velikom broju volontera koji nam danima pomažu da pomoć sortiramo i upakujemo u pakete. Veliki je posao urađen i svima koji su na bilo koji način pomogli velika hvala. Prvobitno smo mislili da će nam za prikupljenu pomoć biti dovoljno deset kamiona, ali, prema trenutnom stanju, bit će nam potrebno 15 ili možda čak 20 kamiona. Pomoć će za Tursku i Siriju trebali bi krenuti sljedeće sedmice – kaže Maja Arslanagić – Hrbat, portparol humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Ekipa ove humanitarne organizacije koju čini 18 ljudi nalazi se već nekoliko dana u Hatayu, gdje su angažirani na ispomoći pri istovaru humanitarne pomoći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.