open-navfaktor-logo
search
Neprihvatljih zahtjev
Poništen pregovarački postupak za organizaciju Nove godine u Sarajevu
Pregovarački postupak Grada Sarajeva za nabavku usluga organizacije javnog dočeka Nove 2024. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine je poništen.
28.11.2023. u 20:01
get url
text

Kao razlog poništenja navode se dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke.

- U predmetnom postupku javne nabavke, jedan ponuđač je dostavio zahtjev za učešće koji nije prihvatljiv za ugovorni organ, odnosno nije dostavljen u skladu sa Pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće. Navedeni ponuđač nije ispunjavao uvjete koji se tiču ekonomske i finansijske sposobnosti i i tehničke i profesionalne sposobnosti, te samim tim je neprihvatljiv za ugovorni otrgan, odnosno ugovorni organ nije mogao preću u drugu fazu postupka - navodi se u poništenju postupka, piše Akta.ba.

Inače, ranije je navedeno da je suštinski razlog provođenja Pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci sa jednim ponuđačem postojanje samo jednog ponuđača na tržištu koji može pružiti usluge organizacije dočeka Nove 2024. u gradu Sarajevu uz obavezu angažmana navedenih muzičkih grupa.

Podsjećanja radi, nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se naredna Nova 2024. posveti sarajevskoj muzičkoj pop rock sceni.

Idejni koncept bazira se na činjenici da bi se u 2024. trebalo obilježiti 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu - Sarajevo ZOI 84.

Uspostavljen je i radni naziv ove ideje "Sarajevska priča" koju bi činile četiri sarajevske grupe Bombaj Štampa, Zabranjeno pušenje, Letu Štuke i Crvena jabuka.

Idejna matrica bazira se na činjenici da bi se u 2024. godini trebalo obilježiti 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu - Sarajevo ZOI ‘84.

- Cijenimo da muzičke grupe koje baštine New primitives i humor kultne serije Top lista nadrealista mogu biti privlačne građanima Sarajeva, publici iz cijele regije, ali i bosanskoj dijaspori Javni doček 2024. godine može se nazvati "Sarajevska priča". S obzirom da su jedini od anketiranih raspoloživi za nastup 31. decembra 2023, da se radi o bh. bendovima koji su popularni među svim generacijama u BiH, regiji, ali i šire, da bi njihov nastup privukao turiste u Sarajevo za Novu godinu, predlažemo da se sa ponuđačem koji ima eksluzivno pravo zastupanja navedenih grupa provede odgovarajući postupak - smatraju u gradskoj upravi.

Dakle, nastup muzičkih grupa, moguće je izvršiti isključivo putem ponuđača koji jedini u BiH ima "ekskluzivno pravo" da zastupa navedene grupe u okviru koncerta Javnog dočeka Nove 2024. godine u gradu Sarajevu uz punomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.