open-navfaktor-logo
search
Ispred KB Zenica
Porodica Džene Gadžun sprema novi protest: Ni nakon 13 mjeseci nema odgovora ko je kriv za njenu smrt
Porodica Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Bilješeva kod Kaknja, koja je u novembru prošle godine preminula nakon operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović u Sarajevu najavila je novi protest.
06.12.2022. u 21:01
get url
text

Ovog puta, porodica će protestovati ispred Kantonalne bolnice Zenica, gdje i danas radi dr. Nina Jovanović, doktorica koja je izvodila operativni zahtjev u stomatološkoj stolici, kada je dijete doživjelo srčani zastoj i palo u komu iz koje se nikad nije probudilo.

VEZANI TEKST - Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s Vranićem: Da je radio svoj posao, naša kćerka bi bila živa, koga štitiš?

Protest će biti održan u sljedeću srijedu, 14. decembra ispred kapije KB Zenica od 12 do 14 sati.

- Svi koji budete u mogućnosti podržite pravdu za našu Dženu. Svi koji niste mogli u Sarajevo doći evo imate priliku u Zenici da nas podržite - objavila je majka djevojčice na društvenim mrežama.

Roditelji i maloljetna braća Džene Gadžun 14. novembra su protestovali i ispred Vlade Kantona Sarajevo, nezadovoljni (ne)postupanjem nadležnog ministra Harisa Vranića u slučaju smrti djevojččice, ali i ispred zgrade Tužilaštva KS, koje već duže od godinu provodi istragu slučaja i još nije donijelo tužilačku odluku.

_DSC3377.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.