open-navfaktor-logo
search
Prijavu podnijeli u petak
Porodica zvanično tražila da se Tužilaštvo BiH uključi u istragu smrti Zukorlića
Nakon što je Usame Zukorlić izjavio za srbijanske medije da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti njegovog oca, muftije Muamera Zukorlića, koji je bio i državljanin Bosne i Hercegovine, u Tužilaštvu BiH su za Faktor kazali da su članovi porodice Zukrlić podnijeli prijavu Tužilaštvu, odnosno, tražili da se Tužilaštvo BiH uključi u ovaj slučaj.
18.04.2022. u 12:53
get url
text

- Članovi porodice Zukorlić podnijeli su prijavu u petak. Tražili su od Tužilaštva BiH da se uključi u slučaj. O prijavi će biti odlučeno u narednom periodu. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će u vezi s ovim slučajem ostvariti kontakt sa partnerskim institucijama Republike Srbije - kazala nam je Adisa Karačić, stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

VEZANI TEKST - Usame Zukorlić: Tužilaštvo BiH se želi uključiti u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića

Usame Zukorlić je za Prvu TV kazao kako su kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se cjelokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba podnijela Republičkom tužilaštvu u Srbiji, ali i dostavila laboratorijske nalaze koji, kako je porodica saopćila, ukazuju da njegov Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću.

Usame Zukorlić je prethodno i na konferenciji za novinare rekao da porodica sumnja da je nekadašnji lider SPP-a otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više od pet mjeseci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.