open-navfaktor-logo
search
Zastupnik
Poruka Dennisa Gratza FGR ekipi: Ja sam bh. građanin, etnički Bošnjak i musliman, doktor nauka; ko si ti?
Dennis Gratz, zatupnik Demokratske fronte u Federalnom parlamentu, uzvratio je na prozivke sa pojedinih naloga na Twitteru, koji umjesto argumenata koje bi suprotstavili njegovim političkim stavovima, svaki put iznova postavljaju pitanje promjene njegovog imena. 
03.02.2023. u 14:06
get url
text

- Nadrealno… FGR (i pokoji kriptofašista, anonimno, dabome) me prozivaju za promjenu imena. Kao, to je islamofobija. Bagro, ja sam Dennis Gratz, bosanskohercegovački građanin, etnički Bošnjak i musliman, doktor nauka i čovjek koji dinara nije uzeo od nikoga. A ko si ti? - reagirao je Gratz. 

 

Dennis Gratz, prije promjene imena zvao se Muhamed Gracić, a do sada je nekoliko puta u medijima objašnjavao zbog čega je to uradio. 

Ime Dennis Gratz, kako je sam objasnio, prvo je koristio kao umjetničko, a kasnije je i definitivno promijenio ime. Naime, Gratz je između ostalog i pisac. Objavio je romane "Motivi za knjigu kajanja", "Sve o Aidi", "Ispod crvenog tepiha", "Deblokada"...

Što se tiče doktorata, Gratz je i to pojasnio. 

- Ovo je mali info ekipi koju zanima kakav sam ja to doktorat napisao - evo, sa Univerziteta u Hamburgu, na njemačkom, o zločinima počinjenim nad nesrpskim stanovništvom BiH 1992-1995… Teza je objavljena kod renomiranog Nomosa iz Baden-Badena i do danas nije prevedena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.