open-navfaktor-logo
search
Ususret blagdanu
Poruka reisa Kavazovića: Čuvajmo svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji
Posebne čestitke upućujem braći i sestrama u našem Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu - poručio je reis
AUTOR: Autor: Mina
09.04.2024. u 13:34
get url
text
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović
FOTO: Mina
Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
- Bismillahirrahmanirrahim.  Braćo i sestre, danas se opraštamo s ramazanom, mjesecom posta i visokih duhovnih vrijednosti. Ispraćamo ga s tugom u srcu, ali i s radošću jer smo se trudili dati mu njegovo pravo.
On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih blagodati, i približio nas dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja i blagoslovi njihove učinke na oba svijeta.
Sutra je, braćo i sestre, Bajram - praznik radosti. Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka bajramskom radošću budu obuhvaćeni svi, a dovom se sjetimo i braće i sestara u Gazi i Ukrajini i svugdje u svijetu koji trpe veliku nepravdu i bol i suočavaju se s nezamislivim patnjama - naveo je reis Kavazović.
Također, poručio je da se "čuva dostojanstvo i svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji".
- Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitam nastupajuće dane Ramazanskog bajrama.
Posebne čestitke upućujem braći i sestrama u našem Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun! - poručio je reis.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.