open-navfaktor-logo
search
Uredno snabdijevanje
Posljednja informacija: Sarajevske Toplane dobijaju dovoljne količine gasa
Toplane Sarajevo od sinoć dobijaju potrebne količine gasa i svi potrošači imaju kvalitetno grijanje, kazali su nam u Toplanama.
27.01.2022. u 09:45
get url
text

Na naše pitanje kako se Toplane uredno snabdijevaju gasom, kada je Sarajevogas odustao od nabavke dodatne količine gasa, zbog čega su Toplane morali preći na alternativna goriva u ovom javnom preduzeću odgovaraju, "da imaju normalno snabdijevanje gasom i da ne znaju o čemu se radi".

VEZANI TEKST - Odustali od nabavke: Sarajevogasu nisu potrebne dodatne količine gasa

Snabdjevač gasom Energoinvest je saopćio da je nakon odluke Vlade Kantona Sarajevo i davanja saglasnosti Sarajevogasu za nabavku dodatnih količina gasa, u tri navrata dostavljao Sarajevogasu ažuriranu i transparentnu ponudu za traženu dodatnu količinu gasa, ali su oni odustali od nabavke dodatnih količina gasa.

Još uvijek se ne zna zbog čega je Sarajevogas odustao od nabavke dodatnih količina gasa, a što je Vlada Kantona Sarajevo najavila prije dva dana. 

Na vanrednoj sjednici donesena je odluku da se nabave dodatne količine gasa po tržišnoj cijeni, kako bi se "spriječila obustava grijanja za više od 150.000 građana, koji su korisnici Toplana". 

Za naredni period, saopćeno je iz Vlade KS, zatražena je nabavka dodatnih 500.000 kubika gasa, koji bi po ugovorenoj cijeni koštali 372.000 KM, a bit će plaćeni četiri puta više. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.