open-navfaktor-logo
search
Zastupnička pitanja
Postoji li veza između direktora ZOI'84 Magode, firme LED media i bivšeg upravnika GRAS-a?
U odgovoru iz GRAS-a Mariću nije dostavljen kompletan ugovor već je samo naznačen broj i datum potpisivanja
29.11.2019. u 08:00
get url
text

Zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić dobio je informacije na zastupničko pitanje od KJKP GRAS o reklamnom elektronskom displeju koji se nalazi unutar remize tramvaja, a okrenut je ka raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Srđana Aleksića.

Marić je na sjednici zatražio odgovore na pitanja:

 1. Ko je vlasnik elektronskog displeja?

2. Da li KJKP GRAS displej iznajmljuje, ukoliko je pozitivan odgovor, molim kopiju ugovora o iznajmljivanju?

3. Koliko iznosi zarada KJKP GRAS od reklamnog panoa?

U odgovoru KJKP GRAS navedeno je da je vlasnik elektronskog displeja firma "Led Media" d.o.o. Banja Luka.

-KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo ne iznajmljuje navedeni LED displej već je iznajmio zemljište u svom vlasništvu, na period od 5 (pet) godina. lzradu. i postavljanje LED displeja izvršio je vlasnik Led Media d.o.o. Banja Luka. Godišnja zarada od zakupa zemljišta za postavljanje LED displeja iznosi 18.000,00 KM + PDV. Potrošnju električne energije LED displeja KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo fakturiše na mjesečnom nivou vlasniku Led Media d.o.o. Banja Luka - stoji u odgovoru na pitanje zastupnika Marića.

U odgovoru iz GRAS-a Mariću nije dostavljen kompletan ugovor već je samo naznačen broj i datum potpisivanja. 

-Ugovor br. 12031 od 11.9.2017. godine o zakupu zemljišta na uglu remize GRAS-a na kojem je postavljen samostojeći LED reklamni pano između KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo i LED medija d.o.o. Banja Luka.

Početkom oktobra, Općinska organizacija SDA Novi Grad reagirala je saopćenjem za javnost na istupe predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića, te izvještaj o radu JP ZOI'84 koji je zastupnicima podnio aktuelni direktor Kenan Magoda. Između ostalog, u saopćenju su upravo Magodu doveli u vezu sa firmom LED media i postavljanjem displeja.

VEZANI TEKSTSDA Novi Grad: Konaković stavove formira na osnovu mišljenja uličara i jalijaša

-Konaković je posljednjih 10 godina ključna figura kantonalne političke scene u Sarajevu i neka ne pokušava neuspjehe svoje politike fakturisati jednoj Općinskoj organizaciji SDA jer tamo gdje smo mi odgovorni za rezultate, svi ih dobro mogu vidjeti, ali tamo gdje je Konaković odgovoran, uporno pokušava naći druge krivce.

Na posljednjoj sjednici Skupštine KS Izvještaj o poslovanju KJP ZOI'84. za 2018. godinu je predstavljao stranački v. d. direktora izvjesni Kenan Magoda, koji očigledno taj Izvještaj nije ni pročitao, a kamoli učestvovao u ostvarivanju pozitivnog rezultata poslovanja. Magoda je izvještavao i govorio o nečemu u čemu nije učestvovao niti svjedočio, što nažalost zastupnici Skupštine uopće nisu problematizirali. Magoda je Izvještaj nazvao friziranim, iako se prema zakonu taj Izvještaj dostavlja uz Izvještaj nezavisne revizije te je stoga nemoguće da bude, kako on kaže, "friziran".

U vrijeme koje tretira Izvještaj, dotični Magoda bio je direktor fiktivne firme iz Banje Luke koja u Sarajevu pribavlja dozvole za postavljanje reklamnih panoa koji se potom prodaju putem firme osnivača iz Banje Luke. Čim je Konaković kao tadašnji premijer u KJKP GRAS doveo sada već zaboravljenog njegovog rođaka "eksperta" Harisa Gušića, kojem se sudi zbog kršenja zakona o javnim nabavkama, Magoda je pored kapije GRAS-a postavio elektronski reklamni displej za firmu iz Banje Luke i jedino za poslovanje te firme on može podnositi Izvještaj za 2018. godinu, ali ne Skupštini Kantona Sarajevo - navedeno je između ostalog u saopćenju SDA Novi Grad.

Na LinkedIn, prvoj poslovnoj društvenoj mreži, namijenjenoj poslovnom umrežavanju potencijalnih poslodavaca sa zaposlenicima "upisao" se i direktor ZOI'84 Kenan Magoda.

Između ostalog, naveo je da je od jula 2019. godine izvršni direktor ZOI-ja. Prethodna iskustva su mu dvije godine i dva mjeseca u firmi Art Servis d.o.o, te dvije godine i 9 mjeseci u firmi LED media, također na poziciji izvršnog direktora.


 
Zanimljivo je da je za obje ove firme u registru poslovnih subjekata Federacije BiH, adresa sjedišta ulica Hamdije Kreševljakovića 13 u Sarajevu. Također, ime Kenana Magode se još uvijek nalazi u ovom registru, te je u Art Servisu čiji je osnivač Obala art centar samo direktor, dok je u firmi LED media i osnivač i direktor. Za obje firme je navedeno da nisu u stečaju odnosno likvidaciji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.