open-navfaktor-logo
search
Ključa u DNS-u
Posvađao ih ministar za ljudska prava BiH: Pavić podnio ostavku, Nešić preuzima stranku?
Želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopćavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora - naveo je Pavić
24.12.2019. u 13:42
get url
text

Marko Pavić je danas podnio neopozivu ostavu na funkciju predsjednika DNS-a, saopćeno je iz ove stranke. Kako je navedeno, na ovaj potez Pavić se odlučio zbog zdravstvenih razloga i zato što bi mu dalje aktivnosti ugrozile zdravlje, pa i život.

- Želim da doprinesem razrješavanju problema koji prate DNS od saopćavanja rezultata posljednjih parlamentarnih izbora - naveo je Pavić.

Nakon Pavića i Dragutin Rodić, zamjenik predsjednika DNS-a i generalni sekretar DNS-a saopćio je da je danas podnio neopozivu ostavku na ove funkcije.

Kuliminacija unutarstranačkih sukoba u DNS-u bila je imenovanje Draška Aćimovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.  Njega je predložio Pavić i njegova struja, čemu se žestoko usprotivio potpredsjednik ove stranke Nenad Nešić,  koji je poručio da Pavića izuzetno cijeni i poštuje, ali da je ovaj put pogriješio.

Nešić i ekipa okupljenja oko njega predložili su za ministra  Mlađena Božovića. Nakon što je Božovićevu kandidaturu prihvatio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, te prođenih provjera SIPA-e i CIK-a, bilo je jasno da će se Pavić odlučiti na ovakav potez jer je Nešić ovim potezom demonstrirao snagu svoje struje unutar DNS-a. 

Izvori Faktora iz vrha ove stranke kažu da će najvjerovatnije DNS sada preuzeti Nešić, koji iza sebe ima jaku kako ekipu iz politike, tako i iz svijeta biznisa. 

Nešić je sa blizu 20.000 osvojenih glasova ušao u Zastupnički dom Parlamenta BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.