open-navfaktor-logo
search
Granična policija
Potjera za krijumčarima migranata od Višegrada do Sarajeva, u Blažuju uhapšen dvojac
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u petak su spriječili krijumčarenje 11 osoba afroazijskog podrijetla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta.
01.03.2024. u 13:53
get url
text

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila na naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila s kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode. U potjeri i zaustavljanju vozila pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo.

Pod nadzorom Tužiteljstva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih kaznenih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnost, stoji u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.